Kormányzati segítség

2022.01.18. 12:57

Erdős Norbert: támogatjuk a dél-békési aktív egyházi, gyülekezeti életet

Beol.hu

Fotó: Erdős Norbert/Facebook

Mint azt Erdős Norbert közösségi oldalán megosztotta,  Szpisák Attila lelkész meghívására a napokban járt a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség (TEE) Luther utcai központjában, ahol megismerkedett a gyülekezet történetével, mai tevékenységével, agrár-, szociális- és kultúrprogramjával.  Megtekintette az 1795-ös szentelésű evangélikus nagytemplomot, az ifjúsági központnak és textil műhelynek is otthon adó Napraforgó Házat, a szenvedélybetegek nappali ellátását szolgáló Luther Házat, a Koppány János Házat, a TEE szociális és oktatási intézményeit, a szeretetotthont és az azt körbeölelő gazdaságot.

– Ilyen aktív egyházi és gyülekezeti tevékenység láttán különösen nagy örömömre szolgál, hogy a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség 400 ezer forint támogatást nyert el a második körös, kormányzati 200 milliós pályázati kiíráson. 

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár felkérésére további jó híreket is tolmácsolhatott, hiszen nemcsak a TEE részesült pozitív elbírálásban, hanem más egyházi szervezetek is a Békés 4-es számú választókerületben. 

A lőkösházi Fatima Szent Szűz Plébánia 200 ezer,  a mezőhegyesi Szent György Plébánia 100 ezer forintot nyert. A mezőhegyesi református egyházközség, a mezőkovácsházi református missziói egyházközség, a medgyesegyházi evangélikus egyházközség,  az orosházi evangélikus egyházközség, valamint  az orosházi baptista gyülekezet pedig egyaránt  400-400 ezer forint támogatást kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában