Négyezer adag

2022.01.05. 17:25

Elkezdődött az új főzőkonyha kialakítása Gyulán

Kedden a munkaterület átadásával megkezdődött Gyulán a korábbi relégyár rehabilitációja. Az épület teljes felújításával és átalakításával az ingatlanban teremt a Gyulakonyha számára korszerű körülményeket az önkormányzat – tájékoztatott Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő.

Papp Gábor

A munkaterületet kedden adták át, ezzel elkezdődhetett a fejlesztés /Fotó: Petróczki Gábor/

A város polgármestere emlékeztetett arra, tavaly év végén a kormány kiegészítő támogatást adott egy korábban már elnyert pályázati forrás mellé, így nem kell önerőt biztosítani a fejlesztéshez.

A volt relégyár rehabilitációja több mint 625 millió forintból valósulhat meg, amelyben – ahogy említettük – közétkeztetési konyhát alakítanak ki. A beruházást indokolta, hogy a Gyulakonyha jelenlegi állapota műszakilag leromlott. A konyha a Dürer iskola mellett található, és célszerűbbnek tartják az ingatlant az oktatási intézménynek átadni, mint ott tartani a szolgáltatást.

A volt relégyár épületének földszintjén, a megfelelő infrastruktúrával, négyezer adagos főzőkonyhát alakítanak ki. Az emeleten irodahelyiségek, gépészeti helyek, a dolgozók számára öltözők, mosdók, zuhanyzók; valamint egy önkormányzati raktár és irattár lesznek.

A polgármester hangsúlyozta, az idei karácsonyi menüt már az új, modern konyhában, jó munkakörülmények között főzik majd a Gyulakonyha dolgozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában