Modern Városok Program

2022.01.06. 14:36

Elkészült az új parkolóház a békéscsabai piacnál

Megépült az új, háromszintes, 292 férőhelyes parkolóház a békéscsabai piac mellett - közölte közösségi oldalán Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester. A vásárteret a Modern városok program részeként 8,2 milliárd forintból korszerűsítik és alakítják át.

MTI

Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési NKft. ügyvezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta, a kivitelező Swietelsky Magyarország Kft. 2023 nyaráig vállalta a parkolóház és az új, hatezer négyzetméteres, részben fedett, részben nyitott vásárcsarnok megépítését nettó 7,7 milliárd forintért.

Hozzátette, az elkészült parkoló a beruházás végéig, az új vásárcsarnok elkészültéig - a piaci árusítók ideiglenes eladóhelyeként működik majd.

A parkolóház - ahol hat elektromos autótöltőt is elhelyeztek - építéséhez új technikát is használt az alvállalkozó Meva Zsalurendszerek Zrt. Mint Botta-Dukát Mihály ügyvezető igazgató kiemelte, olyan zsaluzási technológiával dolgoztak, amelynek "Európában és a világon is itt volt a premierje". A felületképző anyag nem fa, hanem műanyag, így "ökológiai lábnyoma" is jóval kisebb és a függőleges falak építésénél, zsaluzásánál nincs szükség fa kivágására - fejtette ki.

Herczeg Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő közösségi oldalán közölte, hogy februárban elindulnak a csarnok bontási munkálatai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában