Zord időjárás

2022.01.13. 15:07

Életbe lép a vörös kód a Békés megyei szociális intézmények számára is

– Az emberi erőforrások minisztere elrendelte Észak- és Dél-Alföldön az úgynevezett vörös kódot, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

MTI

/Fotó: Shutterstock illusztráció/

– Az intézkedés csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet – közölte Fülöp Attila. Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos. –Van tehát szabad férőhely a hajléktanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást – tette hozzá. Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. – A telefonszámok megtalálhatóak a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain – mondta Fülöp Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában