Támadás

2022.01.21. 13:41

Dráma Békéscsabán: véresen találtak Sanyira, a sztárkakasra

Drámai helyzetnek voltak szemtanúi kedden a békéscsabaiak. A város kedvenc kakasát, Sanyit megtámadta a társa. A helybeliek vérző fejjel bukkantak rá, az állatorvos azonban megnyugtatta az embereket: a madár könnyebb sérülésekkel megúszta a bunyót – számolt be minderről a Bors.

borsonline.hu

/Archív felvétel/

Rendkívüli eseményekbe torkollott az amúgy teljesen átlagos napnak indult kedd Békéscsabán. A megyeszékhely sztárszárnyasa, Sanyi, társával együtt – akinek több neve is van, de nevezzük Marcinak, arra is hallgat – békésen sétafikált az otthonuknak helyt adó Munkácsy téren. A két kakas már több hónapja élt egymás mellett nyugodtan és szeretetben. Nemrég a zord hidegben egymást segítve melegedtek a közeli társasházak konvektorainak kifújóinál. Kedd délután azonban valami megmagyarázhatatlan történt.

– Mi sem értjük, mi vezethetett ide – kezdte a Borsnak Fazekas Gyöngyi, Sanyi kakas „menedzsere”, a közösségi médiában található rajongói csoport alapítója. Egy óvatlan pillanatban ugyanis Marci, a fiatalabb kakas szó szerint nekiesett Sanyinak. Összeverekedtek, bűnügyesen fogalmazva, máig tisztázatlan okokból. Eltűnése után szinte az egész város a sztárkakas nyomába eredt.

Sanyi elmenekült a belváros felé. Azt hitték, valaki ellopta, de később 400 méterre a lakhelyétől, az Andrássy úton találtak rá. Vérzett a taraja, annyira összeverte a másik kakas. Amikor vissza akarták vinni és ismét meglátta Marcit, megint menekülőre fogta

– mesélte a drámai részleteket Gyöngyi.

Szerda reggelre azonban normalizálódott a vészhelyzet. Marcit, a fiatalabb szárnyast valaki befogta. Úgy tudjuk, gazdát keresnek neki. Sanyit pedig visszavitték felségterületére, és nyugodtan aludt a Munkácsy téren. A sebeit állatorvos kezelte, a sérülései nem súlyosak. Így felépülése után bár magányosan, mégis több gondoskodás mellett élheti életét, a békéscsabaiak legnagyobb örömére.

Sanyi, Békéscsaba sztárkakasa több mint egy éve szökött meg az állatpiacról, és a már említett Munkácsy téri parkban vert tanyát. Férfiúi szépsége okán rögtön meghódította a női szíveket, és azóta a környékbeli lakók viselik minden gondját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában