Fejlesztés

2022.01.17. 08:04

Csúcstechnológiás vizsgálóműszer érkezett Békésre

Új, csúcstechnológiás szemvizsgáló műszerrel gyarapodott a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő szemészeti szakrendelése – számolt be az újabb beruházásról Erdélyi Imola igazgató, miután egyeztetett Polgár Zoltán fejlesztésekért felelős alpolgármesterrel.

P. G.

Erdélyi Imola megmutatta Polgár Zoltánnak a műszert /Fotó: A.-N. L./

Mint megtudtuk, a beszerzésének köszönhetően a lakosság számára még minőségibb szolgáltatás válik elérhetővé, és csökken a várakozási idő is. 

A készülékkel lehetőség nyílik elvégezni a szemészeti ultrahangvizsgálatokat is, amelyek diagnosztikai jelentőségét az adja, hogy a szakemberek az úgynevezett borús törőközegek esetén is megítélhetik a szemgolyó belső részeit. Az ultrahangvizsgálatot leggyakrabban üvegtesti vérzések esetén alkalmazzák a látóhártya helyzetének tisztázására, emellett számos további más kórképben, állapotban is jelentősége lehet, így szaruhártya­homályok, szürke hályog, szemgolyó daganatainak vizsgálata, valamint endokrin orbitopátia (Basedow-kór) esetén. 

A rendelőintézetben szinte állandóak a fejlesztések. Tavaly év végén például arról számoltunk be, hogy új, korszerűbb informatikai, medikai rendszert állítottak üzembe a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben. Az intézmény még 2020-ban kezdte informatikai rendszerének teljes körű fejlesztését, aminek részeként előbb a számítógépeket cserélték le, majd a szerver fejlesztése következett, illetve ahhoz kapcsolódó, egyéb beruházások valósultak meg. Végül tavaly év végén a régi medikai rendszert cserélték egy új korszerűbb medikai rendszerre. 

Polgár Zoltán elmondta, az egészség kérdése mindenki számára nagyon fontos, ezért is lényeges, hogy folyamatosan korszerűbb körülmények várják a helyieket, illetve a környező településről érkezőket. 

Szintén tavaly adott tájékoztatást arról Kálmán Tibor polgármester, hogy hamarosan 300 millió forintos fejlesztés kezdődik el a rendelőintézetben, aminek részeként megújul a védőnői épületrész, és a betegvárók folyosóján is nyílászárókat cserélnek. Az ingatlanba korszerű hűtő- és szellőztetőrendszer kerül. Emellett álmennyezetet építenek ki, valamint korszerűsítik a világítási berendezéseket is. A beruházás részeként a korszerűtlen lift helyett újat építenek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában