Verseny

2022.01.29. 10:46

Brillíroztak a békéscsabai harsonások

Szép eredményeket értek el nemrég Kalmár Zoltán növendékei az International Moscow Music Online Competition nevet viselő előadóművészeti versenyen.

N. Sz.

Képalá: Dobi István, Trescsik Áron és Szalontai István sikerét Kalmár Zoltánnak és Rázga Áronnak is köszönheti

Fotó: BMH

A  békéscsabai harsonaművész-tanár elmondta, hangszeres és énekes műfajokban a világ minden pontjáról képviseltették magukat az indulók; az európai országok mellett az Egyesült Államokból, Kanadából, Kínából, Tajvanról, Japánból, Vietnámból, Malajziából, Katarból, Libanonból, Tájföldről, Dél-Koreából, Törökországból és Kubából is jelentkeztek. Kiemelte, a résztvevők kilenc korosztályban és nyolc hangszercsoportban indultak, 

a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium harsonásai fúvós kategóriában,  a 14-17 éves korosztályban tűntek ki a járvány miatt online formában megrendezett versenyen.

 Dobi István (3. évfolyam) és Trescsik Áron (2. évfolyam) az előkelő második helyen végzett, Szalontai István (3. évfolyam) pedig harmadik lett. A békéscsabai növendékeket zongorán Rázga Áron kísérte zongorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában