Bölcsőde

2022.01.25. 20:17

Biztonságban lesznek a kicsik Okányban

Elkészült a bölcsőde a Kossuth utcában – mutatta a helyszínen Szívós László polgármester, hozzátéve, hogy a beruházásra több mint 140 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

L. B.

Szívós László mutatta az újdonsült bölcsődét /A szerző felvétele/

Fotó: Licska Balázs

Elmondta, hogy a nyitás előtt eszközöket, berendezéseket, valamint engedélyeket kell beszerezni, ezek most vannak folyamatban. Kiemelte: a tizenkét férőhelyes bölcsőde révén bővül a gyermekeket nevelő, oktató intézmények hálózata Okányban, egy újabb szolgáltatás válik elérhetővé. 

A bölcsőde segíti a kisgyermekes családok, a fiatalok helyben maradását, hiszen annak hiánya miatt nem kell elköltözniük. Ha más településen is dolgoznak a szülők, Okányban biztonságban, gondos kezek között lesznek a kicsik. 

Beszélt arról, hogy immár többen jelezték, hogy beíratnák gyermeküket a leendő intézménybe, amely az alig pár méterre található óvoda tagintézményeként, telephelyeként működhet majd. Hangsúlyozta, hogy a szakképzett személyzet immár rendelkezésre áll, a beruházás révén pedig munkahelyeket is teremtett az önkormányzat a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában