Fórum

2022.01.17. 08:53

Beszámoltak Gyulán a kábítószerügyisek

Beszámolt működéséről a helyi kábítószerügyi egyeztető fórum (KEF) a gyulai képviselő-testület legutóbbi ülésén. Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, a pandémia miatt csökkentek a KEF rendelkezésére álló lehetőségek.

P. G.

Fotó: shutterstock.com

Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő elmondta, a szervezet tevékenységének részeként minden egyes oktatási-nevelési intézményben, egészségügyi intézményben, szociális intézményben vannak szakemberek, akik ezzel a témával foglalkoznak. 

Kiemelte, hogy 2018-ban megerősödött a gyermekvédelmi rendszer törvényi szinten is, amelynek eredményeként az oktatási-nevelési intézményekben szociális segítők dolgoznak. 

A Békés Megyei Önkormányzat felé nyílt lehetőség támogatási kérelemmel élni, maximum 200 ezer forintos összegben, ám annak elbírálásáról még nem érkezett értesítés. Pozitív változás, hogy az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő meghívásos pályázatot hirdetett kábítószerügyi egyeztető fórumok működési feltételeinek biztosítására, mely pályázati kiírás keretében a Békés Megyei Önkormányzat nyújthatott be pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában