Gyula

2022.01.28. 19:40

Bemutatták Neszlényi Judith kötetét

A Kaliforniában élő zongoraművész Neszlényi Judith Híven és Bátran című verseskötetének bemutatóját tartották pénteken a gyulai könyvtárban. Az eseményen Dézsi János, a bibliotéka igazgatója köszöntötte a megjelenteket, illetve mutatta be az eseményen online formában, Pasadenából bejelentkező szerzőt. A különleges kötet a Gyulához ezer szállal kötődő Neszlényi Judith eseményekben gazdag életét tárja elénk. Az interaktív est házigazdája, Zalatnai-Palcsó Brigitta kérdésére az alkotó elmondta, nem készült írónak, a zene töltötte be az életét.

Fotó: Bencsik Ádám

– Mindenkinek vannak gondolatai és élete, amelynek során nagyon sok minden történik, ami megihleti az embert vagy megváltoztatja – tette hozzá. Számára a legnagyobb változás az 1956-os dicsőséges magyar forradalom volt. A szerző élete elválaszthatatlanul fonódott össze az ’56-os magyar emigráció sorsával.

A bemutató különlegessége volt, hogy Neszlényi Judith verseit Beszterczey Attila színművész mondta el, Hodozsó György zongoraművész pedig Liszt Ferenc műveit adta elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában