Vizsgázók

2022.01.23. 18:07

Békéscsabán is megírták a központi felvételit

Szombaton írtak központi középfokú felvételi vizsgát a kilencedik évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok.

L. B.

A békéscsabai Közgében is sokan írtak felvételit

Fotó: Imre György

Békésben erre Békéscsabán az Andrássy Gyula és a Belvárosi gimnáziumban, a Közgében, valamint Gyulán az Erkel Ferenc, Orosházán a Táncsics Mihály és Mezőberényben a Petőfi Sándor gimnáziumban volt lehetőség.

A kilencedik évfolyamra felvételizők megmérettetésére 846-an, a nyolcévfolyamos gimnáziumi vizsgára 37-en, a hatévfolyamosra pedig 57-en jelentkeztek Békés megyéből – közölték az Oktatási Hivatalnál. A diákok a magyar nyelvi és a matematika írásbeli vizsgákon is 45 perc alatt tíz feladatból álló sort oldottak meg. Az elsődleges cél a középiskolai tanuláshoz szükséges alapvető készségek és képességek, kompetenciák felmérése volt.

A járványhelyzet miatt a vizsgázók számára úgy biztosítottak ülőhelyet, hogy tartható legyen a másfél méteres védőtávolság. Aki alapos indokkal nem tudott a vizsgán részt venni, az január 27-én vagy február 4-én pótolhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában