Szelektív gyűjtés

2022.01.28. 09:00

Bárki leadhatja használt olaját Békéscsabán

N. Sz.

Elsőként csatlakozott a „CseppetSem” programhoz a megyeszékhely iskolái közül a Belvárosi. Alapítványa együttműködési megállapodást kötött a használt sütőolaj szelektív gyűjtésével foglalkozó Biotrans Kft.-vel, és a héten már el is kezdték a veszélyes hulladék összegyűjtését a tanintézményben. A kollégák az udvaron elhelyezett ládába tehetik be a zárt üvegekbe, flakonokba töltött olajat, a 9- 12. évfolyamos diákok pedig péntekenként adhatják le a kijelölt szertárban. 

Az iskolában elmondták, a flakonokat beleszámolják az érettségi vizsga előfeltételeként meghatározott közösségi szolgálatba. A fiatalabb tanulók, szüleik, valamint a lakosok az intézmény nyitvatartási idejében a főbejáratnál tudják letenni az elhasznált olajat. A dupla üvegajtón belül, a portával szemben kitett ládába gyűjtik, amit naponta átvisznek a nagyobb gyűjtőbe. Hangsúlyozták, a program révén a veszélyes, környezetre káros hulladékból újrahasznosított energiaforrás, biodízel lesz. Az akcióban résztvevők védik a környezetet, támogatják a Belvárosi Iskoláért Alapítványt és egy sokaknak munkahelyet adó magyar vállalkozást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában