Koronavírus Békésben

2022.01.07. 14:37

Az oltási akcióról tartott sajtótájékoztatót Babák Mihály Szarvason

Az januári szarvasi oltási akciónapokról tartott pénteken sajtótájékoztatót Babák Mihály, Szarvas polgármestere, amelynek célja az volt, hogy minél többekhez eljuthasson az információ.

V. E.

Horváthné dr. Kepenyes Edit, Babák Mihály, dr. Melis János és Boross Árpád Bence /Beküldött fotó/

Babák Mihály hangsúlyozta, a koronavírus omikronnak nevezett variánsa miatt újra emelkedik a fertőzöttek száma. Ez a variáns az eddigi tapasztalatok alapján kevésbé veszélyes, ugyanakkor sokkal fertőzőbb, így nagy kockázati tényezőt jelent. Nagyon fontos, hogy megvédjük önmagunkat, a veszélyeztetett csoportokat, lassítsuk a járvány terjedését és ne engedjük az egészségügy túlterhelését. Ennek leghatékonyabb eszköze pedig az, ha védőoltással erősítjük meg szervezetünk védelmét.

A polgármester elmondta, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, illetve szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben, emellett a háziorvosok is szerveznek oltási akciónapokat, mindezek érvényesek Szarvasra is. 

Hozzátette, az első oltási akció a napokban már zajlik, és ezúttal is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet felvenni a vakcinát. Hangsúlyozta, továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik már 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat (akár az elsőt, akár a másodikat). A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül (Pfizer, Moderna, Janssen, Sinopharm, és AstraZeneca) lehet választani a 12 év feletti korosztályoknak.

Babák Mihálytól megtudtuk, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak előzetes időpontfoglalással lehetséges Szarvason is a házi gyermekorvosoknál.

Végül elmondta, fontos hogy mindenki fordítson fokozott figyelmet az egyedül élő, idős vagy a város peremterületein illetve a külterületen élő lakosokra, továbbá a családokra. Kéri, hogy ebben a mezőőrök, a tanyagondnokok, a házi segítségnyújtók, a nappali ellátásban dolgozó ápolók, a védőnők és a családsegítők vállaljanak szerepet.

Azon szarvasi lakosok pedig, akiknek nehézséget jelent az oltópont vagy a háziorvos/gyermekorvos megközelítése, a kistérségi szociális intézményhez fordulhat, ahol a tanyagondnokok tudnak neki segítséget nyújtani. Ugyanígy kérhetik a családsegítő központot, akik szintén rendelkeznek saját gépkocsival, és segítenek.

Babák Mihály szerint elengedhetetlen, hogy közöségként tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy életünk, egészségünk biztonságban legyen.

Szarvasi oltóhelyek és időpontok, Járásközponti szakrendelő oltópont

Orvosi ügyelet (Vasút u. 46-48.)

csütörtökönként 14 és 18 óra között

péntekenként 14 és 18 óra között

szombatonként 10 és 18 óra között

Előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval.

Háziorvosok részvétele pénteki és szombati napokon:

Dr. Kis Ágnes: január 7-8. (Deák Ferenc u. 2.)

Dr. Deák Edit: január 14-15. (Széchenyi u. 1/2.)

Dr. Kovács Béla: január 21-22. (Széchenyi u. 2.)

Dr. Kozma Manuela: január 21-22. (Széchenyi u. 2.)

Dr. Verasztó Ildikó: január 21-22. (Széchenyi u. 2.)

Dr. Tóth László: január 28-29. (Szabadság út 39.)

Dr. Bencze Sándor: január 28-29. (Szabadság út 39.)

Péntekenként 14 és 18 óra között, szombatonként pedig 10 és 18 óra között. Előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában