Képviselő-testület

2022.01.12. 07:00

A sebesség csökkentését javasolták Gyula legforgalmasabb útján

A Csabai úton élők sebességcsökkentésre vonatkozó javaslatát tolmácsolta a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén Veres András önkormányzati képviselő. Mint interpellációjában elmondta, a Csabai út Gyula legforgalmasabb szakaszai közé tartozik, ahol minden, a városba érkező végighalad, ezért hatalmas gépjárműforgalom jellemzi.

P. G.

A közlekedés, parkolás és akár a házakhoz való ki- és befordulás is nehézkes az út és a lakóházak szinteltérése miatt. – Ha ehhez hozzáadjuk a 70 km/h-s sebességhatárt, garantált lehet a baleset, ami mostanában egyre sűrűbben fordul elő a szakaszon – tette hozzá. – Az itt élők panasza teljesen jogos a hatalmas gépjárműforgalom miatt. Kérésük a sebességhatár 50 kilométer/órára csökkentése a Rosu utca és a körforgalom között. Továbbá kérik, hogy vizsgálják meg, mik a lehetőségeik ezen szakasz kiszélesítésére, padkarendezésére, biztonságosabbá tételére. Dr. Görgényi Ernő válaszában kifejtette, hogy megkeresték a Gyulai Rendőrkapitányságot is a kérdéssel, mivel forgalomszervezési ügyről van szó. Megegyezik a javaslatuk a mérnöki osztályéval, miszerint tartsanak közös bejárást az érintett területen, és vizsgálják meg a helyszínen a felmerült kérdéseket. Kitért arra, hogy néhány hónappal ezelőtt megbízást adtak egy mérnöki irodának a Csabai út forgalomszervezésével kapcsolatos koncepció elkészítésére, hiszen látható, hogy a Csabai út Rosu utca és Shell benzinkút közötti szakasza nagyon terhelt. Ezt a vizsgálatot kiterjeszthetik a Rosu utca és a körforgalom közötti szakaszra is, de még előtte célszerű megtartani a bejárást. Mint monda, a kérés mellett és ellen is több érv van, ám – hangsúlyozta – nagy súlyt kell fektetni a lakosság kérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában