Közfoglalkoztatás

2022.01.24. 11:00

A gyümölcsösben is dolgozhatnak Zsadányban

Hetvenhat közfoglalkoztatottnak biztosít munkát márciustól egy éven át az önkormányzat a startmunka mintaprogram keretében – ismertette Dudás Árpád polgármester.

L. B.

A mezőgazdasági projekt lesz most is a legfőbb szelet, abban 47-en dolgozhatnak. Folytatódik a munka a szántóföldi növénytermesztés során, a kertészetben, a gyümölcsösben. Sertéseket szintén tartanak. A szürkemarha-állományt korábban felszámolták, újdonságként pedig juhokat tartanak tavaly óta. A tervek szerint idén huszonkét jószágot, köztük két kost vásárolnak. 

A helyi sajátosságokra épülő elemben 14-en kapnak lehetőséget: például térkövet gyártanak, illetve a mezőgazdasági projektben megtermelt javakból a konyhán savanyúságot, befőttet, lekvárt készítenek. A szociális elemben 15-en ténykednek, ők főleg az utak, járdák, árkok állapotára ügyelnek, illetve a legyártott térkövekkel burkolnak­. 

Bíznak benne, hogy a hagyományos, hosszú távú közfoglalkoztatási program is elindulhat, az abban alkalmazottak az intézményeknél segíthetik majd a mindennapi munkát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában