Békéscsaba

2022.01.28. 10:01

A biztonságot szolgálja az Alföldvizet érintő döntés

A hosszú távú biztonságot szolgálja az a döntés, amit a városi közgyűlés hozott csütörtöki zárt ülésén az Alföldvíz Zrt. ügyében – mondta Hanó Miklós alpolgármester a Fidesz-frakció pénteki sajtótájékoztatóján.

L. B.

Fotó: shutterstock.com

Hozzátette: az önkormányzat a 89 ezerből 75 ezer részvényt ingyen átad a magyar államnak, így a cégben marad 5,15 százalékos tulajdoni hányada. Ez lehetőséget ad arra, hogy a város beleláthasson a jövőben is a zrt. működésébe, és hogy felügyelő bizottsági tagot delegálhasson. Hangsúlyozta: folyamatosak lesznek az ivóvíz- és szennyvízhálózatot érintő fejlesztések, emelik a szakemberek fizetését, így a cég zavartalanul működhet.

Hanó Miklós alpolgármester az előző évet értékelve elmondta: a város életét száz évre meghatározó fejlesztések folynak Békéscsabán, az M44-es révén pedig bekerült az ország vérkeringésébe a megyeszékhely. Jelentős mértékben érkeztek és jönnek továbbra is európai uniós és hazai források a városba, kiemelte a 10 milliárd forintos út- és járdafejlesztési programot.

Szente Béla önkormányzati képviselő hozzátette, tavaly jól teljesültek a helyi adóbevételek, így egyensúlyban volt a költségvetés. Sokat fordíthattak fejlesztésekre, nagy léptékben halad előre a város, példaként említette az energetikai beruházásokat, a bicikliutakat, a vezetékes ivóvízhálózat fejlesztését, a buszmegállókba került utasvárókat, a Munkácsy-negyedet. Hangsúlyozta: előtérbe került a fenntarthatósággal, a megújuló energiákkal és a zöld környezettel kapcsolatos gondolkodás. Az, hogy fejlődési pályára állt Békéscsaba, köszönhető Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a városvezetés és a városi közgyűlés együttműködésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában