Beruházás

2021.12.20. 08:16

Zöldül, kitárul a belváros Orosházán

Zajlanak a Zöld Város Projekt kivitelezési munkálatai a belvárosban. A mintegy 300 millió forintos beruházás keretében parkosítás, zöldfelület rendezése és közösségi terek kialakítása valósul meg.

Cs. I.

Fotós: Csete Ilona

A pályázati forrásoknak köszönhetően többek között kinyílik a katolikus templom kertje, a Széchenyi téri parkot öko térkővel újraburkolják, a meglévő fák megtartása mellett újabb növényeket ültetnek, öntözőrendszert telepítenek. Ezen a részen egy zenepavilon kialakítása is a tervek között szerepel. A környezet rendezését követően térvilágítást  alakítanak ki az evangélikus  templom mögött, díszkivilágítást kap az evangélikus és a katolikus templom, valamint a Táncsics gimnázium homlokzata. 

Az iskola előtti terület kinézete jelentősen megváltozik tavaszra. Igazi közösségi térként funkcionál majd, többek között a zenearénának köszönhetően.

Az iskola homlokzatának jó láthatósága érdekében – a terveknek megfelelően és hatósági engedélyek alapján – ki kellett vágni a területen lévő fenyőket, amelyeket szintén előírás alapján pótolnak majd a város egyéb területeire ültetve, a városi kertészeti ágazatvezetővel egyeztetve. Bővül a parkolók száma a Dózsa György utcán, és az ott lévő parkolók is megújulnak, miközben egy kétállásos elektromos gyorstöltő-állomást is létesítenek.

A projekt részeként, a katolikus templomnál és a gyopárosi fürdő bejáratához közel, kerékpárkölcsönző automaták telepítenek. Összesen 32 kerékpár kölcsönzését teszik lehetővé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában