Gépjárműpark

2021.12.14. 08:14

Új kukásautó segíti a munkát Békésen

Mercedes-Benz 2629 Econic Zöller Medium XL 22 típusú, 2009-es évjáratú, 26 tonna tömegű hulladékgyűjtő teherautót szerzett be a békési BKSZ Kommunális és Szolgáltató Kft. a közelmúltban – tájékoztatta hírportálunkat Polgár Zoltán.

P. G.

Szabóné Szabó Erzsébet, a BKSZ Kft. szakembere és Polgár Zoltán az új járművel /Fotó: Apáti-Nagy Lajos/

A város fejlesztésekért felelős alpolgármestere kérdésünkre kifejtette, az Econic típus előnye, hogy könnyebb belőle a ki- és beszállás, a nagy szélvédő és a kétrészes ajtó miatt pedig a jármű külsőre olyan, mint egy busz. – A cég munkatársai számára egyértelműen előny, hogy a nemrég beszerzett járművel könnyű manőverezni és a kormányozható hátsó tengelynek köszönhetően a szűkebb helyeken is elfér – tette hozzá Polgár Zoltán, miután a helyszínen egyeztetett a BKSZ Kft. szakembereivel. A kft. gépjárműparkja elöregedett, s miután a közszolgáltató lehetőséget biztosít az elkülönített hulladékgyűjtésre, és a különböző edényeket, a szelektív gyűjtésre alkalmas sárga, a zöldhulladék gyűjtésére alkalmas barna vagy zöld színű edényeket ingyenesen bocsátja a lakosság rendelkezésre, szükségessé vált egy újabb gépjármű beszerzése. Mint megtudtuk, a cég vezetése a tesztüzemet követően dönt arról, hogy milyen típusú hulladékot gyűjtenek majd a teherautóval.

Fontos karbantartást végeztek el

Polgár Zoltán beszámolt arról is hírportálunknak, hogy a napokban megtörtént az Álmos és az Árpád utca gréderezése, illetve hengerezése. –Múlt szerdán kaptam arról lakossági jelzést, hogy az érintett utcákban szükség van az említett munkálatokra. A megkeresésre igyekeztem azonnal reagálni – fogalmazott az alpolgármester. Mint elmondta, sok gyermek lakik a környéken, miattuk és családjaik miatt is fontosnak tartotta a karbantartást. A munkálatokat a BKSZ Kft. munkatársai végezték el az érintett városrészen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában