Határok nélkül

2021.12.08. 10:28

Több mint két és félmillió eurós fejlesztést hajtottak végre

Jelentős fejlesztést hajtott végre a gyulai és békéscsabai tagintézményből álló Békés Megyei Központi Kórház (BMKK) és a Temesvári Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház a Románia-Magyarország határokon átnyúló együttműködés keretében – közölte a BMKK szerdán közleményben az MTI-vel.

A több mint két és félmillió eurós program célja a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, a kezelés hatékonyságának javítása volt.

A két Békés megyei tagkórház csaknem 1,3 millió euró értékben szerzett be eszközöket és valósított meg prevenciós programokat, az uniós fejlesztési alapból elnyert összeget 15 százalék állami forrással is kiegészítették – tudatták.

 

A hároméves program során mindkét intézmény három-három eszközt (jellemzően angiográfiai és ultrahangkészülékeket) szerzett be kórházi osztályai, valamint a járóbeteg-szakellátás részére. A kórházak 20-20 orvosa és szakorvosa közös képzéseken, tudományos szakmai napokon vett részt.

Emellett Békés megyében mintegy 1500 ember számára tették lehetővé, hogy szűrővizsgálaton vegyen részt. Készítettek 2500 tájékoztató füzetet is a lakosságnak az egészséges életmódról, valamint a szív-, érrendszeri és perifériás érbetegségekről – olvasható a projekt záróközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában