Kérelem

2021.12.16. 07:00

Támogatják a csorvási lovas életről készülő filmet

Az elmúlt hetekben két dokumentumfilm elkészítéséhez érkezett támogatási kérelem a helyi önkormányzathoz, mindkettőt Gyurkó Dániel és Major Gyula filmes alkotók jegyzi.

G. P.

A Békés megyei lovas életet bemutató alkotás tárgyában 150 ezer forint támogatást szavazott meg a képviselő-testület. A ló és a lóval való foglalkozás Csorváson is jelentős volt régebben, és jelen van még ma is a településen. E település híres szülöttje az egy éve elhunyt dr. Fehér Dezső, a magyar lovas és tudományos élet meghatározó személyisége. Ígéretek szerint a hagyományos gazdanap és fogathajtó verseny eseményei is helyet kapnának a filmben. Készül egy film a Wenckheim család tevékenységéről is, amelynek Békés megyei jelenléte nagymértékben meghatározta a térség kulturális és gazdasági életét. A képviselők elviekben támogatnák az alkotók kérelmét, de utóbbi film támogatását illetően még nem született döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában