Koronavírus Békésben

2021.12.15. 13:48

Szétosztották Békéscsabán a kisgyermekek oltóanyagát

Harminchét megyei gyermek és vegyes háziorvosi praxis számára adtak át 5-11 évesek számára kifejlesztett Pfizer-BioNTech vakcinát szerdán reggel a Békés Megyei Kormányhivatalban, Békéscsabán.

A kormányhivatalban osztották ki a vakcinát /Fotó: Imre György/

Dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának főosztályvezetője, megyei tisztifőorvos hírportálunknak elmondta, az Európai Gyógyszerügynökség november végén engedélyezte az 5-11 évesek számára kifejlesztett Pfizer vakcina használatát. Az országba 69 ezer oltóanyag érkezett. Az oltások felvételére két módon nyílik lehetőség, egyrészt előzetes regisztrációt követően a kórházi oltópontokon, Békéscsabán, Gyulán és Orosházán vehetik fel a gyerekek. Másrészt, a gyermek háziorvosi és vegyes praxisokban is lehetőség nyílik azok beadására. Előzetesen felmérést végeztek, így szerdán harminchét praxis számára adták át oltóanyagot. Egy ampulla egyébként tíz gyermek számára elegendő oltóanyagot tartalmaz.

Korábbi cikkünk ide kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában