Képviselő-testület ülés

2021.12.11. 13:00

Százan dolgoznak közmunkásként Sarkadon

A közfoglalkoztatási program és a város mezőgazdasági tevékenysége is szóba került a minap a képviselő-testület ülésén.

L.B.

A közfoglalkoztatottak száma évről évre csökken, ez jelzi, hogy létesülnek munkahelyek Magyarországon – hangsúlyozta dr. Mokán István polgármester, emlékeztetve, 2014-ben még ötszázan dolgoztak a programok keretében Sarkadon, mostanra viszont a létszám alig éri el a százat. Kiemelte: Sarkadon olyan közfoglalkoztatási rendszert alakítottak ki, amellyel lehet eredményeket elérni és értékeket teremteni. Ezek közé sorolta a mezőgazdasági programot, a szántóföldi zöldségtermesztést; hogy betonelemeket – térkövet, szegélykövet – gyártanak, hogy drótfonatot készítenek, amiket aztán fel tudnak használni; valamint, hogy a közterületeket is rendben tartják, szemetet szednek.


Beszélt arról: vannak, akik késve, nem időben jelennek meg a munkahelyükön, illetve munkaidőben nem dolgoznak. Az igazolatlan hiányzások után megvont munkabér jelenti az egyetlen visszatartó erő. A városvezető elmondta: a főállású csoport, illetve a közfoglalkoztatottak révén mezőgazdasági tevékenységet is folytat az önkormányzat, ezen a téren évről évre több tízmillió forintos nagyságrendű nyereséget érnek el. A grémium elé került anyag szerint foglalkoznak Sarkadon árpával, búzával, napraforgóval, repcével, zabbal és kukoricával is; emellett tartanak juhokat és sertéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában