Nyílt ülés

2021.12.21. 11:17

Problémás szomszédok: segítséget vár az orosházi Nyárfa utca

Kedden ismét szót kértek az orosházi lakosok a képviselő-testület nyílt ülésén, a Nyárfa utcában élő problémás családok miatt.

beol.hu

Molnár Béla társadalmi alpolgármester (középen) és Simondán Gusztáv, a roma önkormányzat elnöke (jobbra)

Rendhagyó módon kezdődött a kedd reggeli testületi ülés a városházán. Ismét megtelt a nyílt ülésre érkező érdeklődők széksora. Jöttek a Nyárfa utcai lakosok. Kiderült, december közepén levelet írtak a polgármesternek, a testületnek, mert a novemberi közmeghallgatáson szóvá tett aggályaikra, félelmeikre kaptak ígéretet (4 pontos határozatot fogadott el akkor a testület egyhangúlag), de változást ők nem érzékeltek az utcájukban: azóta se költöztek el a Nyárfa utca 35. számú, a Pünkösdi Egyház Roma Missziója által vett ingatlanból a novemberben oda beköltözöttek (28 fő). Életvitelükkel, a beilleszkedésre képtelen életmódjukkal továbbra se értünk egyet – fogalmaztak, majd kérdéseket fogalmaztak meg. Voltak-e tárgyalások a Pünkösdi Egyházzal? Hol tart az ingatlan önkormányzat által való megvásárlása? Az utca védelme meddig tart?

Dávid Zoltán polgármester elmondta, amíg félelem és rettegés van az utcában, addig van 24 órás szolgálat a lakosság érdekében. Tárgyalt a ház megvételéről, de a misszió nem adott konkrét választ. A rendőrkapitánynak írt levelet a városvezető kérve a fokozott odafigyelést az utcában, felajánlva az önkormányzat partnerségét is. Ezek se nyugtatták meg a lakosokat, azt sorolták, mi mindent tapasztalnak naponta. Határozottabb intézkedéseket sürgettek, mert a betelepültek ingatlanok vásárlásába kezdtek városszerte. Molnár Béla társadalmi alpolgármester a testülettől megkapta a felhatalmazást, január 30-ig vételi ajánlatot tesz a Nyárfa utcai ingatlanra, kérte, annak legyen fedezete a 2022. évi költségvetésben. Felveszi a kapcsolatot a rendőrséggel, a társszervekkel. A Pünkösdi Egyház Cigány Missziója szüntesse be tevékenységét Orosházán, ezzel a törekvéssel folytatja a tárgyalást.

Közben megérkezett az ülésre a helyi roma önkormányzat elnöke, Simondán Gusztáv és elmondta, egy Liget utcai lakásba és egy Jókai utcai házba költöznek el a Nyárfa utcába betelepültek. Az új helyzet sem változtat azon, hogy a lakosság nyugalma érdekében a végleges, jó megoldást elérjük – reagált a hallottakra Molnár Béla.

A Nyárfa utcai bonyodalmakról korábban itt írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában