Munkahelyteremtés

2021.12.10. 13:45

Nyolchektáros ipari parkot építettek Medgyesegyházán

Átadták pénteken Medgyesegyházán azt az ipari parkot, amit 450 millió forint támogatásból, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében alakítottak ki.

L. B.

Dusik János, dr. Rákóczi Attila és Kraller József adta át a beruházást

Fotó: Imre Gyorgy

Kraller József polgármester beszédében kitért arra, hogy sokan munkahelyteremtést várnak el az önkormányzattól, ez azonban nem tartozik az önkormányzat feladatai közé. Az viszont igen, hogy biztosítson olyan környezetet, amely helyzetbe hozza a cégeket. Hozzátette, a városban mezőgazdasági és ipari, termelő és feldolgozó vállalkozások is működnek, és emlékeztetett egy évekkel ezelőtti esetre, amikor egy cég telephelyre való igényét nem tudták kielégíteni, mivel nem tudtak megfelelő területet biztosítani számára.

Ekkor indult el a gondolkodás abba az irányba, hogy hozzanak létre egy ipari parkot, amire a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program adott lehetőséget. A Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft. sikeresen pályázott és nyert el 450 millió forint támogatást. Sorolta, hogy egy csaknem nyolchektáros, összközműves parkot alakítottak ki, megoldott a víz-, az áram- és a gázellátás, a szennyvíz elvezetése. A területen utat és parkolókat hoztak létre, kiépítették a közvilágítást, és tizenkét eltérő méretű telket alakítottak ki a vállalkozások számára.

 

Kraller József hangsúlyozta: a mostani nagy kihívás az, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet ellenére aktív vállalkozásokkal töltsék meg a parkot.

Medgyesegyháza polgármestere felolvasta Erdős Norbert köszöntő levelét is. Az Agrárminisztérium államtitkára azt írta, hogy a jól megközelíthető ipari park lehetőséget ad a betelepülő vállalkozásoknak arra, hogy egymást is ösztönözzék, akár közös szolgáltatásokat nyújtsanak. A mikro-, kis- és középvállalkozások erősödhetnek, a fejlődés révén pedig még több munkahelyet teremthetnek. A 450 millió forintos beruházásnak köszönhetően növekszik a térség gazdasági és társadalmi vonzereje, Medgyesegyháza pedig kezébe vette saját élete irányítását.

A megyei kormányhivatal főigazgatója, dr. Rákóczi Attila is azt emelte ki, hogy nemcsak a város, hanem a térség számára fontos fejlesztés valósult meg. Minden beruházás értékes, legyen szó akár út- vagy közműépítésről, akár infrastruktúra-fejlesztésről, hiszen mindegyik a helyieket segíti. Úgy véli, az ipari park kiépítése – ami a medgyesegyháziak szorgalmát tükrözi – egy szerződéskötést jelent a jövővel, a betelepülő vállalkozások a jövőt, a város és Békés megye boldogulását szolgálják.

Hamarosan élettel telhet meg a terület

A Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Dusik János elmondta: több önkormányzati ciklus telt el, mire a gondolat megszületésétől megvalósult ténylegesen is az ipari park, ami jelzi a képviselő-testületek elkötelezettségét. Hangsúlyozta: nem mindennapi kihívásokkal néztek szembe, de mindenki tudta, érezte, hogy egy mennyire fontos beruházásról van szó, hiszen ezzel munkahelyeket teremthetnek. Bízik abban, hogy rövidesen élettel telik meg a terület, hogy a vállalkozások lehetőséget látnak benne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában