Koronavírus Békésben

2021.12.18. 10:20

Nehéz helyzetben vannak a csabai állatvédők

Mint ahogy arról beszámoltunk, december elsején bizonytalan időre bezárta kapuit a Csabai Állatvédők kétegyházi úti telepe. A nyitás továbbra is várat magára, hiszen a helyzet nemhogy javult volna, de bizonyos értelemben még rosszabb is lett.

G. Cs.

Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Ádám

Sem maszkban, sem a nélkül, sem önkéntesek, sem sétáltatók, sem látogatók, sem közmunkások, sem diákok, sem kutyát-cicát örökbefogadni akarók nem léphetnek be a telep területére - írtuk meg korábban, amikor bezárásra kényszerült a csabai menhely.

– Jó hírekkel sajnos nem tudok szolgálni, tizenkét munkatársunk közül nyolcan továbbra is a betegséggel küzdenek, így csak egyharmados kapacitással tudjuk ellátni feladatainkat. Nem tudjuk, mikor térhetünk vissza a normális kerékvágásba – mondta el Kiszely Zoltánné, a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület elnöke.

A munka a létszám erőteljes lecsökkenése ellenére sem áll meg az állatmenhelyen, hiszen a kutyákat-macskákat továbbra is el kell látni, állatorvosi ellátásban részesíteni és tisztán tartani kenneljeiket.

– Amivel most pluszban meg kellett küzdenünk, az a gépjárműhiány. Gyepmesteri autónk nem működött rendesen, többször is előfordult, hogy reggel egyszerűen nem indult be, így nem tudtunk a bejelentett kutyákért indulni és állatorvoshoz sem tudtuk őket vinni. Nélkülözhetetlen volt az alapvető javítások elvégzése, ami a napokban meg is történt, csak hát a számla 557 ezer forintot tett ki. Mivel folyamatosan pénzhiánnyal küszködünk, még jobban össze kell majd húznunk a nadrágszíjat – tette hozzá Kiszely Zoltánné.

Az elmúlt időszakban pár önkéntes segítségével négy dolgozójuk tartotta a frontot, nekik ezúton is hálás köszönetet mondanak a napi szinten végzett kemény munkáért.

A Mikulás érkezésével a bezárás is együtt jött /Fotók: Csabai Állatvédők/Facebook/

– Hogy milyen helyzetben leszünk jövőre, arról nincsenek illúzióim, jelenlegi kutyusaink fele így is gazda által leadott volt, akik vagy költözés miatt kerültek hozzánk, vagy azért, mert elhunyt a gazdijuk. Ebből a szempontból nem látom, hogy javulna a helyzet, nagyon sok olyan esettel is találkozunk, amikor egyszerűen nyitva hagyják a nagykaput, hogy az állat szaladjon egyet, aki aztán nálunk köt ki.

Szeretném optimistán látni a jövőt, de egyelőre ez még nem megy - tette hozzá az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában