Katasztrófavédelem

2021.12.06. 12:18

Megszólalt a szén-monoxid riasztó Vésztőn

Az elmúlt hétvégén, két műszaki mentéssel és egy tűzesettel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

beol.hu

Fotó: Shutterstock

Szén-monoxid érzékelő jelzett be vasárnap este Vésztőn, a Szilér utcában. Az épületet mindenki elhagyta, rosszullétre senki sem panaszkodott. A szeghalmi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere a műszaki hiba elhárításáig a fogyasztókat a rendszerről leválasztotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon biztosított – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

 

Melléképület gyulladt ki vasárnap hajnalban Békéscsabán, a Kolozsvári utcában. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor, a főépülettel egybekötött hatvan négyzetméteres tárolásra használt melléképület, már teljes terjedelmében égett. A beavatkozó egységek három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Tűz a főépületre nem terjedt át, az esettel kapcsolatban senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában