Riasztás

2021.12.27. 07:04

Még több ónos eső várható Békésben

Továbbra is piros riasztás van érvényben Békés megyében, jelentős mennyiségű ónos eső várható.

beol.hu

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint további jelentős mennyiségű ónos eső várható az ország délikeleti részén, köztük Békés megyében is. A hétfői nap során 5 mm feletti ónos csapadék is hullhat a nap első felében.

 

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a csapadékzóna napközben keletebbre helyeződik át, az ónos eső megyénkben esőre vált majd át. Az északkeleti, északi szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet kora délután 0 és -1, késő este -1 és -2 fok körül alakul.

Hajnalban ismét kikerült a legmagasabb fokú riasztás az újabb adag tartós, intenzív ónos eső veszélye miatt - ráadásul éppen arrafelé, ahol már egy nappal ezelőtt is problémákat okozott a jégpáncél. Éppen ezért az érintett járásokban rendkívül veszélyes, talán még a vasárnapihoz képest is veszélyesebb ötlet autóba ülni! - olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: gyakran nézzünk rá a folyamatosan frissülő veszélyjelzésre: https://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/

illetve pl. itt lehet tájékozódni az éppen aktuális útviszonyokról: https://www.utinform.hu/

A csapadékzóna lassan, de fokozatosan halad északkelet, kelet felé, a nyugati, északnyugati oldalán már egyre több helyen havazás a csapadékforma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában