Tenyészpulyka-állomány

2021.12.31. 07:03

Madárinfluenza: feloldották a védőkörzetet Kondoroson

Az állattartók együttműködésének és a gyors hatósági intézkedéseknek köszönhetően Kondoroson lehetőség nyílt a madárinfluenza-járvány miatti korlátozások enyhítésére, feloldására. A szakemberek ugyanis nem regisztráltak újabb megbetegedést, és letelt az érintett telep előzetes fertőtlenítését követő minimális várakozási idő is. Ezek alapján a kormányhivatal elrendelte Kondorosnál a védőkörzet feloldását.

Ny. L.

Fotó: Fehér Gábor/MW

Mint arról korábban beszámoltunk, madárinfluenza vírusát mutatták ki egy csaknem ötezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban bő egy hónapja Kondoroson. A telepen a madarak megemelkedett elhullására lettek figyelmesek a dolgozók. A betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében azonnal megkezdték az állomány felszámolását.

A Nébihnél tájékoztattak arról is, hogy az állat-egészségügyi hatóság a járvány jelentette gazdasági kár mérséklésére – a szakmai szempontok betartásával és a maximális biztonságra való törekvés mellett – minden enyhítő intézkedést haladéktalanul meghoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában