Támogatás

2021.12.31. 07:00

Légtisztítót is vesznek a méhkeréki óvodába

2022-ben 5,5 millió forint kormányzati támogatást kap a helyi román nemzetiségi önkormányzat a fenntartásában lévő méhkeréki óvoda kapcsán – ismertette Tát Margit polgármester, a helyi nemzetiségi önkormányzat elnöke, hogy erről nemrég egyeztettek. Elmondta: a forrásból légtisztító berendezéseket vásárolnak, illetve többek között óvodai rendezvényeket, programokat szerveznek.

L. B.

Hangsúlyozta, a méhkeréki az egyetlen olyan óvoda, amelyet helyi román nemzetiségi önkormányzat működtet, és úgy véli, megfelelő döntés született akkor, amikor a fenntartást a településtől átvette a nemzetiségi önkormányzat. A méhkeréki szakmailag az egyik legjobb nemzetiségi óvoda. Emlékeztetett: 2021-ben 5 millió forint támogatást biztosított a kormány az óvodával kapcsolatban. Abból légvárakat vásároltak, redőnyöket szereltek fel az épületre, játékokat és eszközöket szereztek be. Hamarosan rendbe teszik az óvoda kerítését is, valamint az udvart szintén rendezik a forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában