könyvbemutató

2021.12.01. 16:50

Közel egy évtized verseit sorakoztatja fel Zalán Tibor legújabb kötete

Bemutatták Békéscsabán Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, drámaíró legújabb kötetét a Jókai színház vigadójában kedden este.

V. N.

20211130 Békéscsaba A lovak reggelije címmel jelent meg Zalán Tibor legújabb, közel egy évtized verseit tartalmazó verseskönyve. Az összegző jellegű, súlyos kötet nem akármilyen kalandra invitálja olvasóját – tájak, idők, arcok elevenednek meg, tűnnek el, s bukkannak fel újra, a sokféle formában írott versek pedig csak mondják és mondják a magukét, a költőtől megszokott hangon és nyelven: szókimondón, szépen. Zalán Tibort költői szerepekről, könyvekről és versekről, nagy utazásokról és még nagyobb hallgatásokról Kiss László, a Bárka szerkesztője kérdezi. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap Képen: Kiss László, a Bárka szerkesztője, Zalán Tibor költő, Huzella Péter zeneszerző, gitáros-énekes

Fotó: Bencsik Ádám

Az író A lovak reggelije címmel megjelent könyve közel egy évtized verseit tartalmazza. Az összegző jellegű kötet nem akármilyen kalandra invitálja olvasóját – tájak, idők, arcok elevenednek meg, tűnnek el, s bukkannak fel újra, a sokféle formában írott versek pedig csak mondják és mondják a magukét, a költőtől megszokott hangon­ és nyelven: szókimondón, szépen.

Kiss László beszélgetett Zalán Tiborral, akinek alkotótársa, Huzella Péter gondoskodott a zenéről a bemutatón /Fotó: Bencsik Ádám/

Zalán Tibor legújabb könyvében számtalan formát és strófaszerkezetet találni, karcsú, rövid darabok és tömött félhosszú versek váltják egymást, ismerős mítoszok és jelentős történelmi pillanatok bukkannak elő, egzotikus tájakon járunk, Kínától Murteren át Párizsig.

A könyvbemutatón a szerzőt költői szerepekről, könyvekről és versekről, nagy utazásokról és még nagyobb hallgatásokról Kiss László, a Bárka szerkesztője kérdezte, a zenéről Zalán Tibor alkotótársa, Huzella Péter gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában