TOP

2021.12.08. 17:24

Korszerű tornaszobát avattak Mezőberényben

Ünnepélyes keretek között adták át a Kodály utcai Nefelejcs Óvoda új, 90,43 millió forintos, pályázati források segítségével megépített, kétszáz négyzetméteres tornaszobáját szerdán kora délután, Mezőberényben.

P. G.

Siklósi István, Kissné Wagner Mária, Dankó Béla és Szebellédi Zoltán adta át a tornaszobát

Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntő beszédében elmondta, egy olyan beruházás átadásához értek a városban, amely életünk talán legfontosabb részéről, a gyermekekről, a gyermekekért valósult meg: – Minden elismerés megilleti a helyi önkormányzatot, amiért igyekszik szebbé, jobbá tenni a mezőberényi gyermekek mindennapjait – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Dankó Béla hangsúlyozta, ahhoz, hogy a település helyben tarthassa az embereket, sok mindenre szükség van; munkahelyekre, megfelelő otthonokra és olyan szolgáltatásokra, illetve intézményekre, amelyek szerethetővé teszik a várost.

Dankó Béla /Fotók: Bencsik Ádám

/

– Mezőberény pedig egy szerethető város – tette hozzá, majd kitért arra, hogy a választókerületben kilenc településen összesen egymilliárd százötven millió forintból fejlesztettek óvodákat. Mint elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 1,6 milliárd forintos támogatás érkezett Mezőberénybe, amiből a város tovább fejlődhetett.

Siklósi István polgármester hangsúlyozta, a beruházás legfőbb célja az volt, hogy az óvodások minél jobb körülmények között sportolhassanak, mozoghassanak, az óvónők pedig korszerű viszonyok között foglalkozhassanak a gyerekekkel. A városvezető elmondta, két kiemelten fontos feladatot tűztek ki maguk elé a következő évekre.

– Tovább szeretnék fejleszteni az oktatási-nevelési intézményeket. A bölcsőde bővítése a közelmúltban befejeződött, a műszaki átadás megtörtént – folytatta a gondolatot. – Emellett a TOP Plusz forrásai segítségével gondolkodunk a Magyarvégesi óvoda fejlesztésben is.

Ennek kapcsán szólt arról, hogy a városban több házasságkötés történt az elmúlt időszakban, mint korábban. A polgármester kiemelte, a másik fontos céljuk, hogy javítsák, bővítsék a munkahely-teremtés feltételeit, aminek érdekében újabb ipari területek kialakítása is szerepel az elképzeléseik között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában