Békés megye

2021.12.31. 16:00

Ki, mit fogad meg az új évre?

Itt állunk 2022 kapujában, és az új esztendő közeledtével sokunkban megfogalmazódik egy-egy gondolat, hogy miben is kellene változtatnunk és mit kellene megtartanunk a következő évben. Cikkünkben most a teljesség igénye nélkül helyi, közéleti személyiségek újévi fogadalmait, várakozásait gyűjtöttük össze.

beol.hu

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő

– 2022-ben szeretném folytatni a lassan négy éve elkezdett képviselői munkát. Az új esztendő beköszönte különleges pillanat, ezért sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor érdemes megfogadni, elindítani valami jó dolgot.  Egyes kutatások szerint aztán az emberek 75-80 százaléka nem képes betartani a fogadalmát. 

Alig telik el pár hét és gyakori eset, hogy azt is elfelejtjük, milyen ígéretet tettünk! 

Részben ezért is van, hogy én nem szoktam újévi fogadalmakat tenni, végül is a december harmincegyedike és a január elseje éppen olyan egymást követő napok, mint mondjuk a június harmincadika és a július elseje. Azt azért megígérem magamnak, hogy gyakran biciklizek, folytatom a nemrég elkezdett rendszeres futást, sőt, az a tervem, hogy idén (szóval még az új év előtt) életemben először a szilveszteri futógálán részt veszek.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere

– Várakozással tekintek a 2022-es esztendő elé. Bízom benne, hogy városunk legalább olyan eredményes és fejlesztésekben gazdag évet fog zárni, mint most 2021-ben is, hiszen Békéscsaba jelenleg egy komoly fejlesztési ciklusban van. Nagyon sok projekt zajlik és még számtalan fejlesztési terv van még az én fejemben is. Ehhez a Modern Városok Program és a TOP adja a legnagyobb keretet. 

Reményeink szerint a koronavírus járvány 2022-ben már nem lesz akkora befolyással mindennapjainkra, mint az idei, vagy a tavalyi esztendőben.

 Személy szerint megfogadom, hogy több időt fogok a családommal, az unokáimmal tölteni. Igyekszem majd úgy alakítani a napirendemet, hogy több lehetőségem legyen sportolni, illetve a szabadidőmet a friss levegőn tölteni.

Dr. Bácsmegi Gábor, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

– Nagyon remélem, hogy 2022-ben végre magunk mögött tudhatjuk ezt a fránya járványt és az élet visszatér a normális kerékvágásba. A Munkácsy Mihály Múzeum szempontjából azt várom, hogy további színvonalas kiállításokra, programokra tudjuk invitálni a nagyközönséget, a legkisebbektől az idősebb korosztályig. 

A tervezet készen áll és ez alapján bátran elmondhatom, hogy nagyon izgalmas év elé nézünk. 

A kiadványozási stratégiánk sem fog változni, továbbra is olyan köteteket, katalógusokat adunk ki, mely tudományosan megalapozott, mégis fogyasztható stílusban tárul az olvasók elé. Nem igazán szoktam fogadalmakat tenni, bár a legutóbbi könyvbemutatónkon ígéretet tettem Varga Tamás alpolgármester úrnak, hogy a színvonalból nem engedünk és az adott szó kötelez. De egy ilyen múzeumi csapattal ez könnyen teljesíthető.

Tajti-Márton Anita, olimpiai bronzérmes súlylökő

– A 2022-es év a sport terén nagyon izgalmasnak ígérkezik, három nagyobb versenyünk is lesz. A fedettpályás VB, a szabadtéri EB és a szabadtéri VB (idén lett volna, de az olimpia miatt eltolták egy évet). Remélem ezekre a versenyekre sikerül felkészülnöm serülésmentesen és kislányom születése után egy évvel, újra vissza tudok majd térni a nemzetközi porondra. A fogadalmam az, hogy próbálom nem túlvállani magam. Az edzések közötti szabadidőben a lehető legtöbbet szeretném pihenéssel és a családdal tölteni.

Dankó Béla, országgyűlési képviselő

– Azt várom 2022-től, hogy tovább tudjuk folytatni a megkezdett fejlesztéseket a településeken, hogy még élhetőbbek legyenek községeink és városaink. Folytatódik az M44-es építése, ami számomra kiemelten fontos, hiszen a kezdetektől munkám egyik fontos része a beruházás megvalósítása. A TOP Plusz Program újabb lehetőségeket nyit a választókerület települései előtt is, azon fogok dolgozni az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel és egyházakkal, hogy minél eredményesebben szerepeljenek a kiírásokon, és folytatódhasson az elmúlt években kezdődött óriási mértékű fejlesztéssorozat. 

A Magyar Falu Program az ötezer lélekszám alatti települések számára jelent fontos lehetőségeket, ezen a területen is tovább dolgozunk. 

Emellett további beruházások, például meghatározó fürdőfejlesztések is küszöbön állnak. A legfőbb cél a már említett életkörülmények javítása és a népességmegtartó erő növelése. Szilveszterkor nem szoktam fogadalmat tenni, de mindent meg fogok tenni a már említett elképzelések, célok, beruházások érdekében a jövőben is.

Botyánszki Bence, óvodapedagógus

– A 2022-es esztendőtől azt várom, hogy újabb tapasztalatokat szerezzek, megismerkedjek számomra eddig ismeretlen tájakkal és emberekkel, és a legtöbbet tanuljak az élményeimből, amiket saját magam és környezetem hasznára tudok a későbbiekben fordítani. Újévi fogadalmam kifejezetten nincsen, de 2022-ben töltöm a 40. életévemet, ezért szeretnék a következő évben olyan terveket szőni, amik meghatározzák életem második felét.

Dr. Vincze Gábor, egyetemi docens, dékán, c. egyetemi tanár, az orvoskamara megyei elnöke

– 2022-től a Covid 19 vírus fertőző, megbetegítő képességének gyengülését, és az ezirányú halálozás megszűnését várom. A jelenlegi helyzet nem jó, sem a betegeknek, sem az egészségügyi dolgozóknak, remélem, hogy az egészségügy mihamarabb visszaáll a régi mederbe. 

Kívánom, hogy a családomban, környezetemben mindenki egészséges legyen, valamint sportrajongóként sok megyei és magyar sportsikert remélek a következő esztendőben is. 

Személy szerint azt fogadtam meg, hogy 2022-ben is mindent megteszek a megyei orvosok érdekvédelméért, képviseletéért, valamint az egészségügyi és szociális területen a felsőoktatás fejlődéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában