Ünnepi hangulat

2021.12.20. 13:51

Karácsonyi díszben vonultak az autók Szabadkígyóson

Karácsonyi fényben úszó autók járták be Szabadkígyós utcáit vasárnap délután. A járművek a helyi művelődési háztól indultak, és mintegy 12 kilométert tettek meg. Ünnepi útjuk során mindenhová becsempészték a karácsony örömteli hangulatát.

V. N.

A kígyósiak több helyen megállították, megvendégelték a a felvonuló autósokat /Fotók: Imre György/

Már sötétedés előtt elkezdtek gyülekezni a szabadkígyósi művelődési ház előtt a fényfüzérekkel feldíszített autók. Balogh András, a program ötletgazdája hírportálunknak lelkesen mesélte, a világhálón keresztül látott egyszer egy ehhez hasonló felvonulást, és elhatározta, hogy ő is csinál egy ilyet. – Tavaly horgászás közben döntöttem el, másfél héttel az első rendezvény előtt, hogy Szabadkígyóson is életre hívom ezt a vidám karácsonyi programot. Tavaly hárman mentünk végig a fényfüzérekkel feldíszített autóinkkal a település utcáiban. Akkor is óriási sikert arattuk a helyieknél. Idén pedig már októberben meghirdettem a felvonulást, amire 13-an jelentkeztek, hogy autóikkal fényt vigyenek a kígyósiak otthonába – avatott be minket a kezdeményezés ötletgazdája. A rendhagyó felvonulásra a tulajdonosok maguk díszítették fel autóikat, mindenki fantáziájára volt bízva, milyen színbe, díszbe öltözteti járművét.

– Én indítottam el a sort, az autóm idén is fehér karácsonyfaégővel volt körbedíszítve. Mögötte az utánfutón, pedig színes led izzók egy kis házikót világítottak be – részletezte Balogh András. De persze a télapó sem akart lemaradni a felvonulásról, a hírt meghallva szánra pattant, és az egyik autó utánfutójáról integetett a kígyósi gyerekeknek. A zene sem hiányozhatott a felvonulásról, az első autóból – amiben az ötletgazda ült –, és a télapó mellől is felcsendültek a jól ismert karácsonyi dallamok, melyeket csak a fehér szakállú „hohoho-ja” szakított meg olykor.

– Szeretem látni a gyerekek arcán az örömöt, a mosolyt, és ha a gyerekek örülnek, akkor az a szülőket is boldoggá teszi. Ez a program sem szól másról mint, hogy közelebb vigyük a családokhoz a karácsony örömteli hangulatát. Bízom benne, sikerült a résztvevőknek, – még ha csak egy kis időre is – elfelejteniük a vírushelyzetet – fogalmazott Balogh András, a felvonulás szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában