Advent

2021.12.18. 07:44

Kapós volt a lekvár és a szörp a kétsopronyi vásárban

Civil összefogással szerveztek adventi vásárt Kétsopronyon a minap. A hagyományteremtő kezdeményezést nagy érdeklődés fogadta. Egyéni alkotók, csoportok, szülői munkaközösségek jelentkeztek nagy számban.

NY. L.

A kereslet felülmúlta a várakozásokat a vásáron/ Fotó: BMH/

– Az iskolai, óvodai gyermekközösségek szülői munkacsoportjai a világjárvány miatt elmaradt rendezvényeik bevételét remélték így pótolni – hangsúlyozta Szlávik Krisztina, az esemény egyik szervezője. Hetek óta készült a mézeskalács, a rulyka (hagyományos szlovák karácsonyi édesség), a kézműves karácsonyi díszek és lakásdekorációk. Örvendetes, hogy a helyi termékek is megjelentek, kapósak voltak a lekvárok, szörpök, termelői mézek, a birsalmasajt. Bár a zord téli időjárás miatt a tervezett szabadtéri helyszínről a helyi közösségi színtér falai közé kényszerült a rendezvény, nem maradt el az adventi vásárok szokásos jó hangulata, a forralt bor, a tea melletti beszélgetés, a gyerekzsivaj, a közösségi együttlét. Szlávik Krisztina elmondta, a kereslet felülmúlta a várakozásokat, még a környező településekről is jöttek érdeklődők. Sokan itt szerezték be az ajándéknak szánt portékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában