Ünnepi menetrend

2021.12.24. 11:25

Hasznos lehet a közlekedési és nyitva tartási kisokos Békésben is

Idén is elérkezett az év egyik legjobban várt ünnepe, a karácsony, amikor szinte mindenki igyekszik szerettei körében tölteni az időt. Persze az ünnepek alatt olyan váratlan események is adódhatnak, amikor el kell mennünk otthonról. Cikkünkben a menetrendeket és a gyógyszertárak nyitvatartását szedtük össze.

Fotó: Fehér Gábor/MW

Fotó: Fehér Gábor/MW

szenteste, karácsonykor, szilveszterkor és az újév napján a Volánbusz több járata nem közlekedik. Kérjük, tervezze meg utazását előre a www.menetrendek.hu oldalon.

A Volánbusz járatainak közlekedése az ünnepnapok idején a következőképpen alakul:

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően is közlekedhetnek. December 12-én megyénkben is megváltozott a Volánbusz menetrendje, a változásokat ITT találja.

Karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra. A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható. A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – az ünnepekhez igazították a járatok közlekedési rendjét.

A MÁV-START vonatai karácsonykor a következők szerint közlekednek:

december 23-án a pénteki napra,

december 24-én a szombatra,

december 25-én az ünnepnapra,

december 26-án a vasárnapra érvényes menetrend szerint.

A változások miatt a MÁV is arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak menetrendváltozásról.

Az utazóknak érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, hiszen a vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban is. A megújult Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhelyfoglaltsága a helyjegyeladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, Railjet) vonatokat. 

Utazás előtt érdemes tájékozódni a menetrendváltozásról /Fotó: Berán Dániel/

A gyógyszertári ügyelet Békéscsabán a következőképpen alakul:

December 26-ig a Petőfi utca 2. szám alatt található Kristály Gyógyszertárból lehet beszerezni a szükséges gyógyszereket, december 27. és január 2. között a Szabadság téri Pingvin Patika az ügyeletes, az év utolsó napján pedig a PatikaPlus Gyógyszertár lesz nyitva 8 és 18 óra között.

Az ügyeleti idő a hétfő és péntek közötti időszakban 20.00 és 7.00 között; munkaszüneti napon: 13.00 órától, szombaton és pihenőnapon 20.00 és 8.00 között, vasárnap pedig 18.00 és 7.00 között lesz.

Az aktuálisan nyitva tartó Békés megyei patikákat interaktív térképen is megkereshetjük ITT.

A Békés megyei gyógyszertárak is ügyeleti rendben lesznek az ünnepek alatt /Archív fotó: Imre György/

 

Fogorvosi ügyelet Békéscsabán

December 24-én, 25-én és 26-án Dr. Scherer Andrea fogadja a sürgős eseteket rendelőjében 8 és 14 óra között a Munkácsy utca 1. szám alatt; Tel: 66/452-579. Az újév első napján és január 2-án az ügyeletes fogorvos Dr. Kondorosi Hermina lesz. A fogászati rendelő helyszíne: Békéscsaba, Corvin u. 3/1., Tel: 30/877-9586.

A békéscsabai felnőtt és gyermek háziorvosi ügyelet a Réthy Pál kórházban működik, de nem a kórház, hanem a Csaba Ügyeleti Kft. munkatársai látják el azokat az eseteket, amelyek a következő munkanapig nem halaszthatók.

Az ügyeleti idő munkanapokon 16-tól reggel 8 óráig tart, munkaszüneti napokon folyamatos. A felnőtt ügyeleten, munkanapokon egy ügyeletes orvos és egy nővér, munkaszüneti napokon 8 és 16 óra között két orvos és egy nővér, 16 órától egy orvos és egy nővér dolgozik. A gyermek ügyeleten egy orvos és egy nővér teljesít szolgálatot. Az ügyeletek ellátási területébe tartozik Békéscsabán kívül Kétsoprony, Telekgerendás és Csabaszabadi is.

Reméljük, betegségtől, balesettől és rosszkedvtől mentesen telnek majd az ünnepek mindenki számára, mi ezúton is kívánunk békés, áldott, boldog karácsonyt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában