Közfoglalkoztatás

2021.12.12. 11:00

Gyarapították a község vagyonát, jól dolgoztak Kunágotán

Az év utolsó szakaszában készült egy összegzés a helyi közfoglalkoztatásról, miközben már a következő, 2022. évi járási startmunka mintaprogramok tervezési időszaka is elkezdődött.

Cs.I.

A várakozás szerint az idei 124 fős maximális közfoglalkoztatási létszám jövőre csökkenni fog. Ennek ellenére folytatódik a kertészeti növénytermesztés, a mangalicatartás, és további útalapok elkészítésére pályáznak. A helytörténeti gyűjtemény udvari részének további bővítését szeretnék a közfoglalkoztatásban megvalósítani. Idén a karalábét, a paprikát, a paradicsomot fix áron értékesítették. A karalábéból származó bevétel több mint 6 millió, a paprikából 2,6 millió, a mangalica értékesítéséből 1,1 millió, a takarmánykukoricából 1,8 millió forint árbevétel képződött. Az önkormányzati vagyont gyarapították ebből a bevételből, gépeket és ingatlanokat vettek. A kertészetben terveznek fejlesztéseket, ezek közé tartozik a felső öntözőrendszer kialakítása a növényházakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában