Galériával

2021.12.04. 19:51

Gálával ünnepelték a negyed évszázadot a Mezőberényi Mazsorett Együttesnél

A huszonöt éves Mezőberényi Mazsorett Együttes jubileumi gáláját rendezték szombaton délután a helyi kulturális központban.

P. G.

20211204 Mezőberény 25 éves a Berényi mazsortett Siklósi István polgármester köszöntötte őket Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Mezeiné Szegedi Erzsébet, az együttes vezetője köszöntőjében elmondta, a mazsorett együttes létrehozásának kezdeményezője Cservenák Pál Miklós, Mezőberény akkori polgármestere volt. A megalakuláshoz a lehetőséget pedig Szűcsné Sziklai Éva, a művelődési központ akkori igazgatója teremtette meg egy napközis tábor keretében. A szünidőt követő szeptembertől pedig Mezeiné Szegedi Erzsébet vezetésével amatőr művészeti csoportként kezdtek működni.

A szakember szólt arról a folyamatos fejlődésről, amely a mezőberényi mazsorett együttes életét jellemezte. Mint kiemelte, az elmúlt negyedévszázad alatt számos magyar bajnoki címet, helyezést, szakmai díjat, Európa-bajnoki és világbajnoki címet, helyezést értek el versenyzőik.

– Mindig nagyon fontos volt a szakmai fejlődés, de a legfontosabb az együttes életében a közösségformálás, megtanulni csapatban dolgozni, együttműködni másokkal a siker érdekében. Kiemelt fontosságúnak tartottuk és tartjuk a közösségben megélt élményeket – folytatta a gondolatot. – A csoport mikro-univerzum, vagyis megtestesíti „kicsiben” az élet minden elemét, minden oldalát. Megidézhető az élet minden fontos eseménye, kapcsolata, élménye.

Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, az elmúlt negyedévszázadban Mezeiné Szegedi Erzsébet igazi pedagógusként egy álomból valóságot tudott teremteni. Hangsúlyozta, az együttes vezetője amellett, hogy remek eredményekhez segítette hozzá a versenyzőket olyan közösséget kovácsolt, amelynek köszönhetően a régi mazsorettek ma is szívesen jönnek össze, találkoznak és összetartanak. A polgármester szólt Mezei Józsefről, akinek szintén nagy szerepe volt a csapat sikereiben.

A polgármester kitért arra, hogy idén a helyi értéktár bizottság felvette a mazsorett együttest a helyi értéktárba. Az erről szóló oklevelet is az eseményen adta át Siklósi István Mezeiné Szegedi Erzsébetnek.

A mintegy kétórás, hangulatos gálán a mezőberényi mazsorettek mellett vendégek, köztük az apukák és az anyukák is színpadra léptek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában