Ételosztás

2021.12.23. 17:27

Félezer adag babgulyás fogyott el Békéscsabán

Több tucatnyian álltak sorba csütörtökön a Munkácsy utcában, a Frankó Produkciós Iroda előtt, ahol a Szeretlek Békéscsaba Egyesület – a karácsonyi vásár és termelői piac karitatív eseményeként – többek között félezer babgulyást osztott ki a rászorulók számára.

Licska Balázs

Gyümölcsöt és kenyeret is adtak /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Frankó Attila, az egyesület elnöke elmondta, tisztában van azzal, hogy mit jelent a nélkülözés, hiszen gyermekkorában volt, hogy karácsonyfát sem tudtak állítani. Hangsúlyozta, Magyarország keresztény ország, és a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepekor fontos gondolni azokra, akik segítségre szorulnak. Immár húsz éve szervez ételosztást a szegények számára, aki számítanak is arra, hogy a szenteste napja előtt kapnak támogatást, legalább egy tál meleg ételt.

Sorolta, hogy az 500 adag babgulyás mellett 300 kilogramm kenyeret, 200 kilogramm narancsot, 100 kilogramm mandarint, 100 kilogramm lisztet osztottak. Emellett egyszer használatos maszkokat is biztosítottak a rászorulóknak, akik legalább egy tonna meleg, téli ruha közül ugyancsak válogathattak.

Köszönetet mondott a támogatóknak, akik a mostani jótékonysági akciót is lehetővé tették. Kitért arra, hogy a járványügyi szabályok miatt az önkéntesek maszkban, gumikesztyűben dolgoztak, és a nehéz sorsúak ezúttal nem fogyaszthatták el az ételt helyben, arra otthon volt lehetőségük.

– Hiszem, hogy ezzel az apró gesztussal legalább egy pillanatra bearanyoztuk karácsony előtt azok életét, akik támogatásra szorulnak – hangsúlyozta Frankó Attila. A Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke kiemelte: az országban több ezer civil szervezet működik, és szerinte kötelességük támogatni a nehéz sorsúakat, ők próbálnak példát mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában