Segítség minden korosztálynak

2021.12.06. 14:55

Dankó Béla: több területen látható fejlődés

A Fidesz-KDNP kormány döntéseinek köszönhetően négy fontos területen is előre lép Magyarország – fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Dankó Béla országgyűlési képviselő.

P. G.

Mint elmondta, a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé a teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban a nyugdíjasok számára.

– Tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormány, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné, és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Dankó Béla emlékeztetett rá, hogy jövő januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

 

A családi adóvisszatérítés csaknem kétmillió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent – tette hozzá. – A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t.

A képviselő kitért arra, a gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé.

– A felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra – nyomatékosítottaa képviselő.

Ezek is érdekelhetik