BÉKÉS MEGYE

2021.12.03. 17:14

Az időseket, a családokat, a fiatalokat egyaránt segítik a kormányzati intézkedések

Több fontos területen is előrelép Magyarország – hangsúlyozta a „Magyarországnak előre kell mennie, nem pedig hátra!” címmel megtartott pénteki, gyulai sajtótájékoztatóján dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

P. G.

– Hazánkban folyamatosan fontos lépések történnek az idősek érdekében – fogalmazott dr. Kovács József. Mint elmondta, az egyszeri 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett jövő februárban a 13. havi nyugdíjat is biztosítja a kormányzat. Emlékeztetett arra, tavaly áprilisban döntöttek arról, hogy a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet miatt mentőcsomagot hoznak létre, amelynek részeként a családokat és az időseket is segítik.

Dr. Kovács József: meg kell őrizni az eredményeket /Fotó: Lehoczky Péter/

Az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy januártól 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér, míg a szakmunkás minimálbér 260 ezer forintra nő.

– Így a minimálbér magasabb lesz, mint amekkora volt az átlagbér 2010-ben, a Gyurcsány-féle időszakban – folytatta a gondolatot.

Ezt követően dr. Kovács József kitért a családi adóvisszatérítésre, ami csaknem kétmillió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forint támogatást jelent a családok számára.

– A gazdasági növekedés százalékos aránya várhatóan meghaladhatja a hat százalékot hazánkban, ami alapot jelent az említett intézkedésekhez – tette hozzá.

Szólt arról, hogy a kormánynak küzdenie kell a rezsicsökkentés eredményeinek megtartásáért.

– Vannak olyan hangok, amelyek szerint a rezsiárakat piaci alapokra kell helyezni. Ebben korábban volt részünk, amíg az energiaszektor külföldi tulajdonban állt – világított rá. – Beszédes szám, hogy ha visszatérnénk a rezsicsökkentés előtti időszakra, akkor az egy-egy család számára évente átlagosan 400 ezer forintos pluszterhet jelentene.

A képviselő nagyon fontosnak nevezte a fiatalok támogatását. Január elsejétől nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, akik ezzel havi több tízezer forintot takaríthatnak meg.

– A Fidesz célkitűzései szerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. Ezt a munkát folytatni szeretnénk a jövőben is – nyomatékosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában