Beruházás

2021.12.17. 09:44

A zöld város projekt munkálatai zajlanak Orosházán

Zajlanak a Zöld Város Projekt kivitelezési munkálatai a belvárosban.

Cs.I.

A Táncsics gimnázium homlokzatának a jó láthatósága érdekében vágtak ki fenyőket, amelyeket pótolnak /A szerző felvétele/

A mintegy 300 millió forintos beruházás keretében parkosítás, zöldfelület rendezése és közösségi terek kialakítása valósul meg. A pályázati forrásoknak köszönhetően többek között kinyílik a katolikus templom kertje, a Széchenyi téri parkot öko térkővel újraburkolják, a meglévő fák megtartása mellett újabb növényeket ültetnek, öntözőrendszert telepítenek. Ezen a részen egy zenepavilon kialakítása is a tervek között szerepel. A környezet rendezését követően térvilágítást alakítanak ki az evangélikus templom mögött, díszkivilágítást kap az evangélikus és a katolikus templom, a Táncsics gimnázium homlokzata.

Az iskola előtti terület kinézete jelentősen megváltozik tavaszra. Igazi közösségi térként funkcionál majd, többek között a zenearénának köszönhetően. Az iskola homlokzatának a jó láthatósága érdekében – a terveknek megfelelően és hatósági engedélyek alapján – szükséges a területen lévő fenyők kivágása, amelyeket szintén előírás alapján pótolnak majd a város egyéb területeire ültetve, a városi kertészeti ágazatvezetővel egyeztetve. Bővül a parkolók száma a Dózsa György utcán és az ott lévő parkolók is megújulnak, miközben egy kétállásos elektromos gyorstöltő állomást is létesítenek. A projekt részeként telepítenek kerékpárkölcsönző automatákat: a katolikus templomnál és a gyopárosi fürdő bejáratához közel. Összesen 32 kerékpár kölcsönzését teszik lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában