testületi ülés

2021.12.21. 16:17

A háromszázadik évfordulóra készülnek Mezőberényben

Elfogadta a Mezőberény újratelepítésének 300. évfordulójának előkészítő munkáiról szóló beszámolót hétfői ülésén a helyi képviselő-testület.

Papp Gábor

Fotó: oslovma.hu

A grémium tavaly bízta meg Körösi Mihály alpolgármestert, hogy a 2023-ban esedékes évforduló és a kapcsolódó programok részleteiről készítsen előzetes tervezetet, a munkáról, az addigi eseményekről, tervekről pedig folyamatosan beszámol az alpolgármester. Ebben az évben a Kerékpárral őseink földjén című program keretében olyan településeket kerestek fel a városból, ahonnan annak idején Mezőberényben telepedtek le családok. 

Íves sajtófal készült, ami a település háromszáz évét jelképezi. A jövő év mottójának az Orlai 200 szlogent választották, Berény híres festőjéről, Orlai Petrics Somáról. 

Ennek jegyében több rendezvényt is terveznek. Folytatódhat a kerékpáros túra, ezúttal a szlovák ősök földjén. 2022-ben Mezőberényben tartják a Petőfi Sándor nevét viselő középiskolák találkozóját, emellett társintézmények és -szervezetek is tartanak programokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában