békés megye

2021.11.20. 11:28

Vásárlási dömping: indulhat a karácsonyi ajándékok vadászata

Az emberek egy része már belevágott az ünnepi készülődésbe, ugyanis szeretnék elkerülni a későbbi tumultust. Mások már nézelődnek, ám évről évre sokan vannak, akik az utolsó pillanatra hagyják a karácsonyi ajándékvásárlást. Az üzletek egy részében már Black Fridayt is hirdettek, az akció hazánkban heteken át tart.

Nagy Szilvia-Nyemcsok László

20210407 Kaposvár Egy hónapnyi kényszer zárás után újra kinyithattak azok a „nem létfontosságú” üzletek, melyeket március elején kellett bezárni az akkori kormányrendelet miatt. Az első nap néhány fodrász, ruhaboltos és cipész is munkába állt, a négy hetes pihenő anyagilag nem érintette jól a vállalkozásokat. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Fotó: Lang Róbert

– Kitettük az üzletek kínálatába a szaloncukrokat, csokimikulásokat, ám egyelőre nem tapasztalunk megnövekedett forgalmat – szögezte le Tyetyák Magdolna, az Élésker Kft. ügyvezetője. Hozzátette, ezeknek a termékeknek a megvásárlását az emberek általában az utolsó pillanatra hagyják, de

a novemberi nyugdíjprémium kifizetése vélhetően hamarosan érezhető vásárlási kedvet hoz majd.

A Csaba Center igazgatója, Hrabovszki György elmondta, éppen a múlt hétvégétől érezhető, hogy növekszik a mozgás a bevásárlóközpontban. Hozzátette, tömeg nincsen, hiszen a járvány miatt az offline kereskedelem nehezebben tér magához, de a múlt pénteken és szombaton az előző évhez képest már nagyobb volt a forgalom.

Az üzletekben folyamatosan töltik fel a polcokat, amelyek majd érezhetően gyorsabban ürülnek az ünnephez közeledve /Fotó: MW/

Lencz Erika békéscsabai tanuló nem hagyja az utolsó pillanatra a karácsonyi vásárlást, előre gondolkozik, kinek mit vehetne, saját kézzel is készít meglepetést, édesanyjának pedig könyvet vesz. Nagy Zsoltné nyugdíjas tanítónő is azt tervezi, hogy jóval az ünnep előtt megvásárolja az ajándékokat. Év közben figyelte, kinek mi okozna örömet, fontosnak tartja, hogy az ajándék tetszetős és hasznos is legyen. A tömeget a járvány miatt igyekszik kerülni, több terméket online rendel.

Az interneten a legtöbb hirdetést most a Black Friday-akció, azaz a fekete péntek teszi ki, ami itthon hetekig eltart.

A nagyobb online áruházak hatalmas kedvezményekkel várják a vásárlókat, ám arra figyelmeztetnek, aki népszerű termékhez akar jutni olcsón, az regisztráljon a megfelelő platformokon. Érdemes utánanézni az áraknak is, hogy senkit se érjen csalódás.

Szász Noémi újkígyósi tanuló:

– Általában mindent az utolsó pillanatban intézek, nemcsak a karácsonyi vásárlást. Már nézelődök, de még nem vettem meg semmit. Idén a közeli ismerősöknek, barátoknak és a szűk családnak vásárolok. Anyukámnak konyhai eszközt, apának szerszámokat választok majd, a testvéremnek pedig valamilyen kreatív eszközt.

/Fotók: Bencsik Ádám/

Futaki László békéscsabai épületgondnok:

– Az utolsó pillanatra hagyom a karácsonyi bevásárlást, mert akkor vannak a legnagyobb akciók, ez nekem nagyon fontos. Nem tervezem előre meg, hogy mit veszek, ami spontán megérint, azt veszem le a polcról, igyekszem az adott személyhez illő ajándékot választani. Csak a szűkebb család tagjait lepem meg idén.

Szabó Éva békési dajka:

–Közvetlenül az ünnep előtti időre hagyom a vásárlást, addigra körvonalazódik, mire van leginkább szüksége a szeretteimnek. A szüleimnek, a testvéremnek, a páromnak vásárolok, igyekszem kipuhatolni, mire vágynak, és karácsonyig még össze is gyűjtöm a szükséges pénzt ezekre. Tervem szerint egy héttel az ünnep előtt indulok bevásárolni.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egnek-az-unnep-fenyei-a-centerben-4520540/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában