békés megye

2021.11.11. 13:00

Újra szigorítottak a határátlépésen

Szigorított határátlépésre kell számítani a Romániába utazóknak, az oltatlanok főszabályként kötelesek 14 napra karanténba vonulni – derült ki az ORFK Kommunikációs Szolgálat keddi közleményéből.

V. E.

Részletezték, a szigorítás azért történet, mert a román kormány a magas járványügyi kockázatú országok piros zónájába sorolta be hazánkat. Mentesülnek a karantén-kötelezettség alól azok, akik két oltást már felvettek; minimum 15, legfeljebb 180 napja igazoltan átestek a fertőzésen; 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszteredménnyel rendelkeznek és csak 72 óráig tartózkodnak az országban; a 12 évnél fiatalabb gyermekek; az átutazók; a határ menti ingázó munkavállalók, amennyiben szerződéssel igazolják munkaviszonyukat a másik országban; akik tanulmányi, illetve vizsgázási céllal érkeznek Romániába; és friss PCR-teszt függvényében a teherautót vezető hivatásos sofőrök, valamint a sportversenyen, kulturális vagy művészeti rendezvényen részt vevő delegációk tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában