mozgalom

2021.11.15. 14:34

Újra kiérdemelhetik a békéscsabaiak a tiszta udvar, rendes ház címet

Újraélesztik az ’50-es évek végén indított „Tiszta udvar, rendes ház”-mozgalmat Békéscsabán – adta hírül Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Elárulta, az ötlet még évekkel ezelőtt, a Csabagyöngye igazgatóhelyetteseként fogalmazódott meg benne.

N. Sz.

– Nagy becsülete volt régen annak, ha valaki kitehette a háza ajtajára az elismerő táblát a felirattal. A Közösség a Fejlődésért Egyesületet kértem meg nemrég, hogy indítsuk el, szervezzük újra a mozgalmat – részletezte Herczeg Tamás, hozzátéve, most is nevezés útján lehet majd a kitüntető címet elnyerni.

A pályázat nemcsak ösztönzi, hanem tervek szerint el is ismeri azoknak az ingatlantulajdonosoknak, lakóknak, lakóközösségeknek a munkáját, akik sokat tesznek saját portájuk tisztán tartásáért, környezetük szebbé tételéért.

A legutóbbi tanácskozáson eldőlt: hamarosan megjelentetik a felhívást online és nyomtatott formában is. A részletek kidolgozásában és a zsűrizésben szerepet vállal Ugrai Gábor, a városvédő és szépítő egyesület elnöke, Opauszki Zoltán környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnok, valamint Hankó János, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke is.

Szakemberek bevonásával tanácskoztak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában