TOP

2021.11.22. 14:18

Több mint kétmilliárd forintból épül kerékpárút Mezőhegyesen

Több mint kétmilliárd forint uniós támogatásból 10 kilométeres kerékpárút épül a Békés megyei Mezőhegyesen – tájékoztatta a megyei önkormányzat hétfőn az MTI-t.

beol.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) a település eredetileg bruttó 2,1 milliárd forintot nyert el, amelyet ki kellett egészíteni további 300 millió forinttal. A projekthez megkapták a többlettámogatást is – közölték. Az összegből Mezőhegyes közigazgatási területén a kerékpárút megépítése mellett kialakítanak egy körforgalmat is.

A kiviteli tervek elkészíttetésére a szerződés hatályba lépésétől számítva 90 nap, a kivitelezési feladatokra a beruházás első részére (a 4427-es út melletti létesítmények) 180 nap, a második részére (a 4434-es és a 4444-es út melletti létesítmények és körforgalom létesítés) 360 nap áll rendelkezésre. A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes Békés megyei Bólem Építőipari Kft. végzi – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában