videóval

2021.11.03. 15:36

Szerelmes kamaradarabot mutat be a csabai társulat

Szerelmes kamaradarab bemutatójára készül a Jókai színház. Ezúttal Bernard Slade – Brestyánszki B.R.: Váratlan találkozások című stúdiódarabját viszi színre a csabai társulat.

V. N.

20211103 Békéscsaba Váratlan találkozások sajtónyilvános próbája Jókai színház Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

Az előadáson Amy és Michael történetét ismerhetik meg a nézők, akik ugyan már nem házasok, mégsem tudják elkerülni, hogy időnként össze ne fussanak. Michael befutott drámaíró, volt felesége, Amy sikertelen balett-táncos. És bár már elváltak, mégis megünnepelik a házassági évfordulójukat. Ebből is látszik, hogy a kapcsolatuk a válásuk után meghatározhatatlanná válik, a férfi egyik nőbe szeret a másik után, míg Amynek sokáig egyetlen társa van csupán, az alkohol. Aztán Michael egy kerek évre eltűnik, és épp akkor tér vissza, amikor Amy végre talál valakit, akivel együtt szeretne élni.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2021/11/5950038Varatlantalalkozasok.mp4"][/video]

A darab rendezője, Katkó Ferenc hírportálunknak elmondta, először az tetszett meg neki a darabban, hogy nem egy szokványos szerelmi történetet mesél el. Hiszen a válással indul, és az ezt követő tíz évet öleli fel. – Úgy hiszem, igazán szeretni csak egyszer lehet, és a két szereplő is erre jön rá a darab végére, mert ugyan tíz éven át más irányba mentek, megismerkedtek másokkal, a végén mindketten megértik, hogy nem tudnak egymás nélkül élni, mert azok a rezdülések, amik miatt a másikba szerettek, még most is ott vannak – fogalmazott Katkó Ferenc, aki egyúttal azt is elárulta, hogy a rendezés során igyekezett kortalanná tenni ezt a szerelmi történetet. – Kevés díszletet használtunk, így elsősorban a két színész jelenléte teremti meg a darab hangulatát, kelti életre a helyzeteket, szituációkat – fűzte hozzá.

Tege Antal Michelt, a sikeres drámaírót alakítja a darabban, akinek bár mindene megvan, – három gyereke, szerető felsége – mégis úgy dönt, elhagyja a családját, és beleveti magát az életbe. – A különlét alatt viszont rádöbben arra, hogy ez a tíz év elfecsérelt idő volt a számára, és mindig Amyt szerette, de ahhoz hogy visszakapja, neki is változnia kell – osztotta meg gondolatait a darabbal kapcsolatban a színművész.

A rendhagyó szerelmi történetet elmesélő darabot november 9-én láthatja először a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában