Magyar Falu Program

2021.11.29. 08:00

Sok támogatás érkezett idén Medgyesegyházára

Sok támogatás érkezett az elmúlt időszakban a városba a közös munka eredményeként – jelentette be a művelődési ház előtti vasárnapi, adventi ünnepségen Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára és Kraller József polgármester.

L. B.

Elhangzott, miszerint a Magyar Falu Program keretében a helyi Hubertus vadásztársaság 2 millió forint, a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány 1,9 millió forint, a sportegyesület labdarúgó szakosztálya pedig 2,4 millió forint támogatást nyert el. Az önkormányzat, hogy megőrizze működőképességét, 5,3 millió forinthoz jutott, valamint a Magyar Falu Program keretében kommunális eszközök beszerzésére 15 millió forintot kapott.

Kraller József polgármester és Erdős Norbert államtitkár beszélt a közös munka eredményeiről /A szerző felvétele/

Erdős Norbert hangsúlyozta, Békés megyeiként fontosak számára a Békés megyei ügyek, és államtitkári kinevezését követően az elsők között fogadta az őt felkereső Kraller Józsefet. Kiemelte, szívesen veszi a megkereséseket, igyekszik a kéréseknek eleget tenni. Úgy véli, az elmúlt egy évben eredményes munkakapcsolat alakult ki a medgyesegyházi polgármesterrel.

Kraller József hozzátette: úgy ítélte meg, hogy a lehetőségekhez képest kevés támogatás érkezett a városba, a problémák megoldására nem kaptak elég segítséget korábban. Szerette volna Medgyesegyháza lobbierejét növelni, ezért kereste meg államtitkárt, mint Békés megyeit, hogy dolgozzanak együtt, és Erdős Norbert minderre nyitott volt.

Elmondta: 27 pályázatot adtak be a Magyar Falu Programban az elmúlt években, viszont tavaly csak egy volt sikeres, orvosi eszközök vásárlására kaptak 3 millió forintot. Most 15 millió forintot nyertek el kommunális eszközök beszerzésére. Így lecserélhetik a régi MTZ traktort, amely a közfoglalkoztatásban és a város közterületeinek karbantartásán dolgozik; valamint vehetnek egy önjáró fűnyíró traktort több kiegészítővel.

A polgármester hozzáfűzte: csekély támogatást kaptak két éve és tavaly ahhoz, hogy az önkormányzat megőrizze működőképességét, ám idén immár hozzájutottak 5,3 millió forinthoz, illetve most van elbírálás alatt egy 24 millió forintról szóló kérelem. Hangsúlyozta: a civil szervezetek számos területen segítik az önkormányzatot, fontos feladatokat látnak el, ezért lényeges, hogy ők szintén eredményesek lehetnek a lobbitevékenységnek hála.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában