sérült madár

2021.11.04. 07:43

Sast mentett a medgyesi polgármester

Sérült réti sast talált Kraller József és kollégája nemrég egy külterületi helyszín bejárásakor.

N. Sz.

A medgyesegyházi polgármester elmondta, a fiatal példány a tőle nem megszokott magasságban ült, nem hagyta magát megközelíteni, láthatóan bajban volt. Gondolkodás nélkül hívta a szentesi természet-és vadvédelmi központot, melynek szakemberei azt kérték, juttassák el az állatot Békéscsabára, ahonnan már meg tudják oldani a továbbszállítását. Kraller József végül maga vitte el a ragadozó madarat a megyeszékhelyre.

Megkeresésünkkor a madármentő alapítvány elnöke, Apavári Györgyné elárulta, a sas nyílt, szilánkos szárnytörést szenvedett, kilátszódtak a csontvégei is. Sérülései már nem voltak frissek, legyengült állapotban került Szentesre. Vélhetően területet próbált foglalni, fajtársaival veszhetett össze. Ellátták, kapott antibiotikumot, jelenleg a szegedi vadasparkban gondoskodnak róla. Erősödnie kell ahhoz, hogy műthető legyen, a szakemberek igyekeznek mindent megtenni állapota javulásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában