bozótosok felszámolása

2021.11.01. 15:48

Rendbe tették a temetőket Körösnagyharsányban

Készültek a mindenszentekre és a halottak napjára a településen, ennek érdekében tették rendbe a sírkerteket Körösnagyharsányban, mind az egyházit, mind a köztemetőt – mondta Győri Zoltán polgármester, hozzáfűzve, voltak olyan részek, ahol hatalmas bozótost számoltak fel, amelyektől alig voltak láthatók a sírok és amelyektől alig lehetett közlekedni. Hangsúlyozta, hogy rendezték a sírok környékét, összegyűjtötték a lehullott faleveleket, valamint a sírhelyekről lekerült, elhasználódott és a kukába tett koszorúkat, virágokat, mécseseket is elvitték.

L. B.

20211018 Körösnagyharsány A közmunkások rendbe teszik halottak napja előtt a temetőket a faluban. Képen: Győri Zoltán polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Ismertette, miszerint összesen több mint harminc közfoglalkoztatott dolgozik az önkormányzat kötelékében a faluban. Ők a sírkertek rendbe tétele mellett a közterületeken kaszálnak – eddig ezt több körben is megtették mindenki háza előtt, hogy rendezett legyen a település képe –, parlagfüvet is irtanak.

Győri Zoltán mutatta, hogy haladt a munka az egyházi temetőben /A szerző felvétele/

Győri Zoltán polgármester hozzátette, hogy a mezőgazdasági munkák rövidesen véget érnek, most a paradicsom és a paprika felszámolása van folyamatban. A napraforgót learatták – abból olajat készítenek –, a kukoricával akad azonban még feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában